Organizacioni odbor sedmog izdanja spektakularne utrke “Avaz Tower Running”, koja je zakazana za 1. juli odlučio je da se ove godine učesnici takmiče u četiri kategorije, ali s proširenim fondom nagrada u odnosu na prošlu utrku.

Učesnici vertikalnog maratona, koje očekuje osvajanje 780 stepenica, odnosno, 36 spratova veličanstvenog tornja “Avaz Twist Tower”, takmičit će se u konkurenciji muškaraca i žena, dok će biti organizirana i skraćena utrka humanih zvijezda i djece.

I ovoga puta organizator će se potruditi da, osim same utrke, organizira i bogat prateći zabavni sadržaj. Nastojanje članova Odbora je da se manifestacija osvježi nastupima naših muzičkih zvijezda, programom za najmlađe, dok će za sve prisutne biti osigurano osvježenje i hrana (roštilj).

PRIJAVA ZA AVAZ TOWER RUNNING 2017

Popunjene prijave pošaljite na [email protected]

Nagrade

Ove godine će u konkurencijama muškaraca i žena biti dodijeljene novčane nagrade za najbržih pet učesnika, za razliku od dosadašnje prakse, kada su ih dobivala po tri najbolja. Nagrada za prvo mjesto iznosi 800 KM, za drugo 500, treće 200, a za četvrto i peto po 100 KM.

Učesnici utrke humanih zvijezda i djece dobit će sponzorske pakete.