Sutra kreću prijave za vertikalni maraton “Avaz Tower Running 2017”

Organizacioni odbor sedmog izdanja spektakularne utrke „Avaz Tower Running“, koja je zakazana za 1. juli jučer je održao novu sjednicu na kojoj je odlučeno da se ove godine učesnici takmiče u četiri kategorije, ali s proširenim fondom nagrada u odnosu na prošlu utrku.

Učesnici vertikalnog maratona, koje očekuje osvajanje 780 stepenica, odnosno, 36 spratova veličanstvenog tornja „Avaz Twist Tower“, takmičit će se u konkurenciji muškaraca i žena, dok će biti organizirana i skraćena utrka humanih zvijezda i djece.

Odličan prijem

Jučerašnjoj sjednici prisustvovao je i naš proslavljeni atletičar Islam Đugum, koji je izrazio uvjerenje da će ovogodišnja utrka biti još bolja nego prethodne, u kojima se potvrdilo da je ova jedinstvena avanturistička manifestacija naišla na odličan prijem, ne samo u Sarajevu i BiH već i u inozemstvu.

– Organizacioni odbor učinit će sve da manifestacija protekne u najboljem redu i da ovaj prelijepi toranj ponovo bude dobar domaćin. Nadamo se velikom odzivu učesnika, kojima poručujem da se ne plaše ovog izazova, već da pokušaju odgovoriti na njega – rekao je Đugum.

5937d1e5-942c-42a5-b309-4d220a0a0a64-djugum-2234

Program za djecu

I ovoga puta organizator će se potruditi da, osim same utrke, organizira i bogat prateći zabavni sadržaj. Nastojanje članova Odbora je da se manifestacija osvježi nastupima naših muzičkih zvijezda, programom za najmlađe, dok će za sve prisutne biti osigurano osvježenje i hrana.

Načini prijave ostat će isti kao i do sada. Svi zainteresirani za učešće u utrci prijavni obrazac moći će pronaći od sutra u štampanom izdanju „Dnevnog avaza“ s detaljnim uputama o prijavljivanju. Osim lično, bit će omogućeno i prijavljivanje putem e-maila.

Po pet novčanih nagrada

Ove godine će u konkurencijama muškaraca i žena biti dodijeljene novčane nagrade za najbržih pet učesnika, za razliku od dosadašnje prakse, kada su ih dobivala po tri najbolja. Nagrada za prvo mjesto iznosi 800 KM, za drugo 500, treće 200, a za četvrto i peto po 100 KM.

Učesnici utrke humanih zvijezda i djece dobit će sponzorske pakete.