Avaz Tower Running 2017: Vertikalni maraton 1. jula

Najviša zgrada u regionu „Avaz Twist Tower“ i ove godine će biti poprište spektakularne utrke, vertikalnog maratona, koji će sedmu godinu zaredom okupiti veliki broj atletičara i rekreativaca željnih velikog izazova.

Bogat program

Na jučerašnjoj sjednici Organizacionog odbora utrke odlučeno je da se takmičenje „Avaz Tower Running 2017.“ održi u subotu, 1. jula, a učesnici će u osvajanje 36 spratova i 780 stepenica krenuti u 11 sati. Na taj način zgrada „Avaz Twist Tower“ i ove godine će biti uz bok najpoznatijim građevinama svijeta kao što su „Empire State Building“ u New Yorku, „Willis Tower“ u Čikagu ili londonski „Tower 42“.

– Drago nam je što možemo informirati sve zainteresirane koji nam se već dugo javljaju s pitanjima u vezi s vertikalnom maratonom da će utrka biti održana 1. jula. Uz onaj takmičarski dio, čije detalje ćemo usaglasiti na narednim sjednicama, pripremamo bogat propratni program s dosta iznenađenja i gostiju – izjavio je predsjednik Organizacionog odbora takmičenja Muamer Tanović.

TV prijenos

Kao što je i do sada bio slučaj, organizator je osigurao direktan prijenos utrke, ovoga puta, putem kamera TV1 i Alfe, dok su, kao i ranije, za najbolje predviđene nagrade. Ono što treba istaći je da je 2012. godine „Avaz Tower Running“ postao prva utrka uz stepenice koju je moguće pratiti u direktnom prijenosu.

Više detalja o utrci i načinu prijave za takmičenje bit će poznato narednih dana.

Gavranović slavila četiri puta

5931580c-5a48-49eb-a57a-480f0a0a0a64-avaz-trka21

Titulu pobjednika vertikalnog maratona u muškoj konkurenciji brani Belmin Mrkanović, a u ženskoj Vladana Gavranović, koja je do sada na utrci slavila čak četiri puta. Prošle godine, Gavranović je na cilj na 26. spratu stigla za pet minuta i 28 sekundi.